Přihlášení
Registrace
Do konce 84. věku zbývá:
32 dní a 1 hodina
Věk začal: 20:02:37 01.03.2024 Registrovaných hráčů: 16 018
Úvod Výsledky Obchodní podmínkyPravidla Copyright Credits KontaktKronika

Rasové příběhy - výtvory hráčů

Tento věk (31.věk) rasy měly za úkol napsat SG příběh v rozmezí 100 – 350 slov. Musel příběh obsahovat slova: kapitánský můstek, loď , vesmír, štíty , generál, dítě, zpráva, oprava a výzkum. Příběh měl mít hlavu a patu a bylo  nutné ho poslat do 2 dnů od  zveřejnění zadání. Pojďme se tedy společně podívat co rasy vytvořily. Určitě to stojí za zapsání do kroniky. Alespoň zjistíte jak jste kreativní a kdo si vedl podle admin týmu nejlépe.

 

Rasa: Athosiané


Jednoho červnového večera došel general Hamond na kapitánsky můstek na lodi, aby se informoval o současné situaci ve vesmíru. Když v tom mu došla zpráva, že na druhé straně galaxie se objevila orijská válečná loď mířící směrem na zemi. Nebyla to nejlepší zpráva když zrovna většina SG týmů bojovala na planete P3X s wraitskou armádou. Bylo to nepříjemné rozhodnuti, ale i tak general musel půlku SG týmů stáhnout a mířit zpět na zemi, aby zjistili o co orium vlastně jde. Když se dozvěděl ze oriove chtějí získat jisté dítě žijící na zemi nezbývalo nic jiného než toto dítě vyhledat, ochránit a zjistit proč po něm oriové tolik touží když jsou ochotni vyslat válečnou invazi na zemi. Lidem nezbývalo nic jiného než sehnat ty největší vědce na zemi aby opravili, popřípadě vyzkoumali co možná nejsilnější štíty k našim vesmírným lodím ovšem času nebylo mnoho orijská flotila se přibližovala čim dal rychleji a to ještě ani SG tým nevěděl kde má dané dítě pořádně hledat. I díky tomu byli orijove pořád o pár kroku napřed. Co teď? Ptal se general všech svých podřízených ovšem to byla neřešitelná otázka pro cely jeho tým i proto prozatím nechali vyslat na naši oběžnou dráhu vše své válečné lodě na kterých vědci mezitím zkoumali a opravovali všechny generátory obraných štítů a zbrani. Nezbývá než získat vice času a proto nás čeká nelítostný boj. Jak jen tohle může skončit?


Rasa: Aschen


Byl to zase jeden klidný den ve vesmíru, kdy Tým Matthewa Scotta byl poslán prozkoumat planetu, na které by loď Daedalos mohla nabrat zásoby pro let na Atlantidu. Uplynula sotva půl hodina a radar na Daedalu hlásí 2 Wraithské úly, které se vynořily z hyperprostoru. 'Pane, máme 2 Wraithské úly, které se knám řití velkou rychlosti, asi za 5 minut budeme na dostřel jejich zbraní'. 'Už zase? ' Odpověděl kapitán. 'Jak nás mohli vystopovat? ; Každopádně přeneste Scottův tým na kapitánský můstek, budeme muset jejich výpravu za zásobami předčasně ukončit.' 'Ano pane!.' Ozvalo se někde mezi chaoticky pobyhájícimi členy posádky. Mezitím byl tým Matthewa Scotta přenesen na loď. 'Co se tu děje? ' Zeptal se Matthew. 'Máme tady 2 úly, které se knám přibližují' Odpověděl kapitán. 'Už jsem myslel, že tohle bude první den, kdy se nic významného nestane, škoda.' 'Za 1 a půl minuty budeme na dostřel pane' Ohlásil kluk, který byl u radarů. Kapitán se otočil za pisklavým hlasem a zpatřil člena posádky, ne-li ještě díte, ale svojí práci uměl dokonale, takže nebylo co řešit. 'Připravte hyperpohon směrem k Zemi, budeme se muset vrátit a kdyby to bylo jentaktak, zapněte raději štíty.! ' Zařval kapitán. 'Ano pane! ' ozvalo se. 'A ještě něco, pošlete zprávu generálovi, že se vracíme zpátky na SGC, budeme muset ty náročné opravy udělat tam a né na Atlantidě. ' Wraithské úly už byly jenom 10 sekund od dostřelu, ale Daedalos otevřel hyperprostorovou díru a o fous uprchnul.




Rasa: Novusané¨


Po zničení naší kolonie strojmi jsem boli přinuceni jít snašíma předkama na lod destiny, kterou nám následne poukazovali hned jak jsemses zabydleli vnaších kajutách. Plukovník yank nás zavedl na velitelský můstek a s užásem jsme mněli optevřenou hubu od úžasu nad touto lodí jak jse veliká a hend bylo videt žeje i dost stará ale doktor Rush nás ujistil žese pracuje na její opravě, a taky nám přehrál zprávu kterou zachytili kdysi dávno zachytili anticy aproto vyslaly tuto lod destiny přes celý vesmír at zjistí ocojde.Po přehlídce lode jsem šli na večeři která bila výdatná do okamžiku jak jsem spomali na podsvětelnou rýchlost kvúli dobití energie a zachytily jsem při sluncy stroje. Plukovník Yank hned vyhlásil at jdeme do svých kajutách a následně vydával rozkazy k přípravě na boj, jak jsme se přibližovali blíž a blíž tak nařídil plukovník yank doktoru rushovy at dá štíty na maximální výkon a připravý hlavní dělo.
Vtom nejlepším se přišel kouknout na nás generál Jack Oneill skrz komunikační kameny a těla poručíka Matta, pak přiběhla těhotná cloui a objímala mattta a pobozkala ho kedže jde se ukrýt aby bila v bezpečí i nenarozenou holčičkou elizabeth, ale pakji řekl iláj žejeto generál oneil a zarazila se a omlouvalase a pak odešla do kajuty. Jak začaly stroje utočyt a naše štíty zatím drželi ale nevím jak dlouho bysmeto vydrželi tak napadlo iláje vyzkoumat stroju energetickou sdtopu jejich zbranía tím následne snížit učínek jejich zbraní na naše štíty, po chvylce skoumání semuto podařylo a vyslal signál a jejich zbrane byli k ničemu ale na dlouho protože pak začali utočit štílem kamikadze atak jsem nemněli navýběr a šlisme co nejrichlyjš k její matešký lodi aby bylo v dosanu naších zbranía jak byla v dod¨sahu tak jsem vypálily dávku z hlavního kanonu a zničily jsmeji. Když bylo po boji tak jsese dobily ale následně jsem zjistily že stroje vytvořily jakousy blokádu při hvězdách a uvědomily jsemsy ža další takovýto boj bysme nevydrželi tak napadlo iláje že jednoducho přeskočíme tuto část galaxie a pujdeme do jiné ale nato nemáme potřebnou energii tak jsemse vydali ke hvězde okterý bi destiny nikdy neuvažovala ato k modrýmu vele obrovy. jak jsem bili už unej tak jsemse uvakuovali na nejblíší planetu aby mohl iláj s rushem dobít lod, když se jim to povedlo přišlisme spátky na lod připravyli jsemse na hybernacy a dlouhej spánek do nový galaxie.
po 20 letech spánku jsemse probudily vnový galaxie ato hned v jedný sluneční soustavě kde bylo 10 planet zotoho 4 plyní obři 2 skalnaté planety a zbytek obyvatelné světy, tak jsme se hend vydali na pruzkumné mise na obyvatlné plaenty na doplnění zásopb jídla vody avšeho potřebného k přežitý.
jako posledná jse vzbudily klouí a hend se ptala kdeje ilái ale ten již byli nějakou dobu mrtvej ale naštesí ho napadlo teěne před smrtí použýt nervový rozhraní v řesle apřenesl sví vědomí do destiny atak sejí zjivyl a všeji vysvělil, a vtom sejí následně začali projevovat kontrakce a hned šla na sál kde porodily holčičku elizabeth a kluka iláje.
Po příletu raketoplánu přišel skot celý štastný žeje otcem přišel ke klouí pobozkal ji rty a na druhej den když bylo clouí lépe šli na vyhlídknou palebu i sdetmi vnáručích a řekla clouí kdy se dostanem domů chctěla bych ukázat deti mámě,a vtom setam zjivil ilája řekl ji už brzy budem na místě kam má namířeno destiny apak zapnu novej pohon o ktrým jsemse dozvědel teprve až po spojení slodí takže vydžte ješte tak rok abudeme doma na zemi.

Rasa: Gadmeerové


Zrovna jsme se chystali opravit naši poškozenou loď, když se na palubě zjevilo dítě, chlapec s hlasem drsným a budícím respekt, jako nějaký generál. promluvil k našemu kapitánovi a chystal se zase k odchodu. Zastavila jsem ho, on se na mě podíval, usmál a odešel.
V tom okamžiku nám přišla zpráva o novém výzkumu na vylepšení štítů. Hned jsme se do toho pustili, po týdnu jsme měli loď opravenou a štíty maximálně vylepšené, naše loď se stala nedobytnou.
Opět přišla zpráva, ale nešla otevřít. Najednou se vše vypnulo, nastala tma a ticho. Nikdo nevěděl co se děje. Venku se začalo blýskat, koukli jsme se ven a spatřili něco hrozného. Všechny lodě v hangárech byly v plamenech. Najednou se vše nahodilo a bylo funkční. Až moc funkční! Loď se řítila do vesmíru a jediné co bylo aktivované byly štíty.
Zpráva se otevřela, četla jsem ji se zatajeným dechem a slzami v očích. Stálo v ní, že je celý vesmír ve válce o území, v důsledku nárůstu moci rasy známé jako Gadmeerové. Zpráva po chvilce zmizela.
Na kapitánském můstku se objevil ten chlapec a všechny uklidnil, podíval se na mě a usmál se, v tom okamžiku jsem hned věděla kdo to je a kam máme namířeno.
Po dvou dnech jsme dorazili do cíle, nemohla jsem se dočkat, věděla jsem že za chvíli budu doma!
Loď zastavila, deaktivovaly se štíty, sklopily se dveře a já s rozklepanou nic netušící posádkou sestupovala ven.
První koho jsem spatřila byl náš vůdce Alvin, při pohledu na něj se mi rozzářily oči. Hned vedle byl Illumi, neměla jsem ho ráda, ale i tak bylo super vidět jej. Poznala jsem i věčně u PC sedícího Vojtu, potom také Amadora, Secca, Qwertzse, stalkera, Roma. Byl tam i věčně nadávající Barto, achai, fuky, kajulinka a Urgle.
Gadmeerové byli opět v plné sestavě, chystající se ovládnout vesmír.



Rasa: Nakai

Kapitansky můstek lode Sekumiy
General Trix stal na můstku lode Sekumiy a snazil se precist nejnovejsi zpravy z vyzkumneho oddeleni,ktere prave prisli z na centralni pl. Lemotar.
„Swate“ povolal k sobe porucika specializovaneho na kodovani,„Od kdy si zas Ferfi s Joshuem, ve vyzkumnem hraji na pany *dulezite* a posilaji nam zpravy zasifrovane ???!!! “
„Netusim“ pousnal se porucik Swat, „ze by vysli nove smernice ohledne posilani zprav z vyzkumu a jako vzdy nas na to zapomeli vcas upozornit ??? Zadam to do dekodovaciho programu - za minutku uvidime co po nas chteji.“

Mezitim dorazil na mustek zastupce Marco a podal hlaseni ohledne opravy nadsvětelného pohonu a elektromagnetickeho stitu, ktere se s pomoci inzenyru Bobozina a Therokala podarilo jeste vylepsit, takze ted uz za po poslednim boji vse funguje jak ma.

„Pane“ ozval se Swat od dekoderu, „Uz chapu, proc to poslali zasifrovane - je to naprosta bomba - meli bysme okamzite svolat Elitni tym, at se pripravi na akci“ na tvari mu zas hral jeho potutelny usmev.
„Tak uz me nenapinej - o co se jedna ??? Doufam, ze to zas nebude jen nakej vyzkum z oblasti mediciny a ze zas nebudu muset dlouze vysvetlovat tomu nasemu „Chaosu“ ze maji letet nekam na pl. XY vyznednout deti postizene paraxii, pac nasi velecteni vyzkumnici uz na to nasli lek.“ ozve se otravene Trix.
„V tom pripade se vam to bude urcite libit - jsou to nejnovejsi prisne tajne udaje z dlouhodobeho vyzkumu pl. na okraji Galaxie Aragos - obevili tam pl. s vhodnou atmosferou a spoustou prirodnich zdroju, takze nasim nejnovejsim cilem je - tuto pl. obsadit.“
„Vskutku - to se mi zamlouva - konecne naka poradna akce“ spokojeny usmev se usadl i Trixove tvari. Pri odchodu do kantiny dodal „Hlavne nezapomen poslat Gladiatorovi zpravu, ze mu tim padem konci dovolena at je zitra vcas na porade.“

23:55:19, 13.05.2015 - Kajuta generala Trixe

Trix seděl ve své kajutě, s kovovou postelí vybavenou měkkou matrací, stolem s osobním počítačem, skříní, televizí a knihovnou.Pak vstal od stolu a pohlédl oknem ven. Bylo téměř nepostřehnutelné, že lod letela tak obrovskou rychlostí. Plexisklo a elektromagnetický štít, to bylo to jediné co ho oddělovalo od strašlivé smrti ve vakuu vesmíru.
Zavrel oci a premital, je to jen par dnu co byl sestaven prvni Elitni tym k plneni zvlast ukolu - nejdriv okamzity zasah proti laboratorim na Amaterasu, pak zachranna mise na pl. postizene paraxii, ale nyní letíme chladným vesmírem a rozšiřime moc Nakai o novou Pl. kterou uz v duchu pomenoval Yosemite.

Rasa: Wraithové


Vesmír
Pozorujíc lodě z kapitánova můstku, seděl v kokpitu Wraithské lodi kapitán Roland. Rozmýšlel, zda se vydat do útoku proti ostatním bitevním lodím se silnými silovými štíty či nikoliv. Po chvilce zamyšlení sám kapitán, nikoho se neptajíc, vzal do ruky vysílačku a poslal zprávu na svoji základnu, kde se vzápětí ozval hlas generála: „Co si přejete, kapitáne?“ načež kapitán odvětí: „Generále, potřebujeme svolení k útoku na cizí loď!“. Generál přikývl a kapitán vyslal zprávu do výzkumného centra.
Na lodi se nacházelo samozřejmě výzkumné centrum, kde se zkoumaly nové modely zbraní a hlavně bojových stíhačů. Mezi vědci pracovalo dítě, které bylo obdařeno vysokým IQ a znalostmi. Tohle dítě pomáhalo vědcům s nanotechnologií zbraní. Po zprávě od kapitána lodi, ihned všichni vyrazili do kokpitu, aby se ujistili, co je čeká. Nikdo netušil, co se bude dít, všichni napjatě čekali. O chvilku čekání kapitán dal rozkaz k útoku na nepřátelskou flotilu.
Do 20 minut byli všichni připraveni a čekali na další rozkazy. Netrvalo to dlouho, vojáci nasedli do bojových stíhačů a vydali se k útoku. Na lodi zazněl poplach, ohlašujíc útok, všechny bitevní lodě se vrhly do útoku a během pár minut bylo po bitvě, kterou kapitán Roland vyhrál s přehledem. Sice ztráty byly, několik padlých mužů a zničených lodí, které se daly opravit. Jejich oprava zabere několik týdnů, poté se bude moci kapitán Roland vydat na další z jeho křižných výprav ve Vesmíru.


Rasa: Asgardi


Generál stál na kapitánském můstku, přecházel a přemýšlel nad zprávou, kterou držel v ruce. Stále mu neseděla, věděl, že je neúplná, ale podle toho co rozluštili na ní stálo : .. ' Je třeba opravit štíty lodi, jinak.. ' Co jinak ? Asi mohli skončit v hlubokém vesmíru. Věděl, že na lodi je posádka, jeden člen posádky má i dítě, to nemohl dopustit. Rozhodl a vydal rozkaz : ' Spusťte výzkum, potřebujeme nalézt technologii, kterou je vypátráme a zachráníme.“ Zatímco výzkumný tým začal pátrat, jak najít ztracenou loď, kapitán seděl v křesle a stále přemýšlel, co obsahuje zbytek zprávy, kterou obdrželi. Přemýšlel do noci a popíjel drink, neustále myslel na to dítě, které se nespíš stane sirotkem, ale to nechtěl dopustit. Uběhly 3 dny a výzkumné týmy poslaly kapitánovi velice důležitou zprávu ohledně pátrání. Výsledek byl celkem pozitivní, protože se zjistilo, že ztracená loď vstoupila do hyperprostoru a po chvilce se opět vystoupila z nějakého důvodu, ale díky bohu to bylo u planety ,kde zrovna jeden tým dělal průzkum terénu. Byl zachycen záblesk a výkyv energie v atmosféře, který byl způsoben hyperprostorem a zapnutí štítů lodi. Po hodině se loď opět dala do pohybu a zas se ztratila. Po pár dnech se opět objevila u jiné planety a jediné, co jim fungovalo, byla vysílačka. Poručík z můstku zkoušel volat o pomoc a po pár minutách se ozval tým kterých po nich pátral. Tým zjistil, že se na lodi nastal boj, posádka přišla o všechny letouny, o transportní paprsek a o štíty, díky kterým by mohla loď přistát na planetě. Kapitán po této zprávě okamžitě vyslal záchranou loď, už jen kvůli členovi posádky, který má dítě na Zemi. Po 5 dnech přistála záchranná loď s posádkou ztracené lodi a kapitán si oddechnul, že všichni jsou doma a v pořádku.




Rasa: Replikátoři


Nová domovská planéta Replikátorov Silentcia
Queen Ship Nemesis

'Kapitán máme neznáme teleso blížiace sa z vesmíru k planéte'
Transoprtujte ma na mostík.
...Identifikovali ste už to teleso blížiace sa k nám?

Nie pane!!!Aktivujte štíty a pripravte zbrane.Priblížte sa k nemu a identifikujete ho.
Nedokočili sme ale nové opravy štítov pane ! To nevadí snáď ich nebude treba



...Pane?Generál?Identifikovali sme teleso.Čo je to?Je to okresaná lod.Štíty,Hyperpohon ale je značne obúchaný ale čo je pozoruhodné žiadne zbrane iba jednu stázovú jednotku s obrovským energetickým potenciálom.
A naše biologické skenery známok života odhalili 1 životnú formu.


Generál transportujte ten modul na kapitánsky mostík.
.
.
.
'Zdravotnícky team na mostík' ozvalo sa intercomom lodi
Keď dorazili na mostík rozkázal som aby otvorili modul.
...Ťakže to nebolo ale ako sme ho otvorili všetci na mostíku zostali v pomykove.
V module bolo uschovane dieťa.To rýchlo nadobudlo vedomie bolo vydesené.

Cítil som pocity všetkých mojich bratov a sestier.Preto som nariadil aby mu bol zavädený malý replikátorský blok do mozgu ktorý ho rýchlo preskúma.

(O pár hodín)Kapitán od toho dieťaťa sme získali až nemožné informácie.Ak sú pravdivé môžeme dokončiť výzkum asimilácie organickej formy

Varovanie!!! Ozvalo sa z interkomu.Blížia s k našej sústave desiatky lodí.
Transport na mostík!!!
Identifikácia?Anticko-Asgardské lode Triedy Tritius

Pane dostávam správu z planéty.Žiadaju od nás transport všetkých humanoidných Replikátorov.
Na to neni dosť veľká táto ľod.Pripravte planetárny štíť

Zrazu sa vyleteli desiatky miliónov blokov z planéty a začali tvoriť kopulu okolo planéty.Loď zostala vovnútri kopulu ale to nám znemožnili akýkoľvek únik
Všetci Replikátori zostali vo vznúrri Planetárneho Štítu.Čo máme robiť kapitán?

'Ja neviem'Jediná šanca je snaha o dokončenie výzkumu pomocou toho dieťaťa.

 

 

Hlasování admin týmu vypadalo následovně:

DoomCaster - Nakai;wraith;replikátoři

Lokus - athosiané;aschen ;nakai

vectracz - Athosiané;Nakai;Asgardi

andilek -wraitove,reprikatori,nakai

maxyk - Athosiané;Asgardi;Nakai

Fanrad - athosiané ;aschen ;nakai

 

Pořadí ras:

1.       Nakai - 6 hlasů

2.       Athosiané - 4 hlasy

3.       Aschen, Asgardi, Wraithové, Replikátoři – 2 hlasy

 

 

Nejlépe napsaný příběh měla rasa Nakai a já musim přiznat, že se jim opravdu povedl. Ostatní příběhy také nejsou špatné, ale nejlepší může být jen jeden.  Sláva vítězům a čest poraženým.

Zobrazeno: 2941x |
Před 8 rokyGaull
Pouze přihlášení uživatelé mohou přidávat příspěvky
Cestovatelé
Carson_Beckett

Přišel sem viděl sem ukradnul sem

Carson_BeckettPřed 8 roky#228