Přihlášení
Registrace
Do konce 84. věku zbývá:
2 dny a 11 hodin
Věk začal: 20:02:37 01.03.2024 Registrovaných hráčů: 16 037
Úvod Výsledky Obchodní podmínkyPravidla Copyright Credits KontaktKronika

Noxové

Noxové byli společně s Antiky, Asgardy a Furlinky v Alianci čtyř ras.

Jejich domovská planeta P3C-117 - Gaia, planeta plná lesů, ve kterých se bez problému ukryjí. Díky své dlouhověkosti mají dost času nabírat zkušenosti a moudrost.

Jejich politika je mírumilovná. Díky své schopnosti všechno zneviditelnit mohou všechny ochránit a vyhnout se tím boji. Na své domovské planetě chrání tvory Fenri, které tam pravidelně chodí lovit Goa’uldi, jenž se mylně domnívají že tito tvorové mají schopnost zneviditelnit se.

Jejich schopnost má ovšem jednu slabinu, při léčebném rituálu nedokážou svou neviditelnost udržet a mohou je v tu chvíli vidět všichni. I přesto, že nepoužívají hvězdné brány, dokážou otevřít červí díru i bez použití DHD. Mají velmi symbiotický vztah s přírodou a všemi živými bytostmi.

Jednou na jejich domovskou planetu přišel tým SG1, který se tam ovšem střetl s Apophisem a jeho jaffy, v bitvě byli všichni vážně zraněni. Noxové je ovšem ukryli a po přemístění do jejich vesnice je i vyléčili. Jakmile se probrali, s radostí je pohostili jídlem. Během toho se bez problémů začali učit jejich jazyk. Nelíbilo se jim, že napadli Apophise, tudíž lidem sebrali veškeré zbraně a chtěli, aby odešli bránou zpátky na Zemi. Lidé s nimi chtěli navázat přátelské vztahy, aby se od nich mohli učit, to ovšem Noxové zprvu odmítli.

Společně s lidmi ale Noxové zachránili i Jaffu Shak’la. Když se to lidé dozvěděli, snažili se je varovat, že jsou v nebezpečí, že Jaffa o nich řekne Apophisovi, oni si ovšem trvali na svém, že ho vyléčí a pak propustí. Odmítli se bránit goa'uldům. Mezitím co lidé nabírají sílu, rozhodli se je po chvíli naučit trochu svým zvykům.

Poté co Shak’l napadl Lyu a utekl, vše, co viděl pak řekl Apophisovi, ten následně napadl mladého Nafrayu a zranil ho, aby pak mohl léčkou napadnout ostatní z Noxů. Před rituálem oživení Noxové lidi poslali zpátky k bráně, ti se ale rozhodly je potají chránit. Díky tomu získali Noxové dost času na léčení, následně pak mohli Apophise poslat zpátky bránou. Než odešli i lidé, na oplátku jim Noxové ukázali na okamžik své létající město se slovy, že se o ně nemusí bát.

Po nějaké době dostanou zprávu od Tollánů, které zachránili lidé ze Země, ale nevěděli, jak se dostat na svojí novou planetu a doufají v pomoc od další vyspělé rasy. Vyslali proto Lyu, aby je odvedla a pomohla jim. Následně pak pomohli Tollánům postavit si hvězdnou bránu, aby mohli zůstat v kontaktu s ostatníma.

Byli také pozvání na Triad u Tollánů, kde se rozhodovalo o osudu chlapce Skaary a jeho goa‘ulda Klorela. Vyslali Lyu, aby byla nestranný porotce. Když lidé zjistili že Goa’uldi se chystají sabotovat Tollánskou ochranu, pomohla jim jedno iontové dělo skrýt, aby nebyli bezbranní. Když pak Goa’uldi zaútočili, lehce se ubránili. Po Skončení Triadu odešla zpátky na svou planetu.
Více se v seriálu neobjevili.

### Postavy

- **Nafrayu** – mladý Nox, velmi zvědavý. Chtěl jít s týmem na jejich lov na Apophise, O’neill ho ovšem poslal zpátky do vesnice. On je ovšem neuposlechl a šel za nimi. Když se chtěl ze zvědavosti s jaffy seznámit, Apophis ho zranil, aby ostatní Noxy k sobě mohl nalákat. Léčka jim však nevyšla a vyléčili ho bez problému. Přišel se pak rozloučit k bráně s lidmi.
- **Ohper** – jeden z nejstarších Noxů, je mu 432 let. Učil Daniella zvykům a moudrosti.
- **Anteaus** – vyléčil SG1 jejich zranění. Choval se k nim ale velmi odměřeně, věřil stejně jako ostatní noxové že přišli jen lovit Fenri a ne se učit jejich způsobům. Po pokusu o útok Apophise na ně, ho poslal přes bránu pryč.
- **Lya** – pomáhala se postarat o SG1, poté co ji Shak’l velmi vážně zranil ji ostatní noxové vyléčili. Byla také vyslankyní od Noxů, která přišla na Zem pro Tollány, kteří potřebovali jejich pomoc a odvedla je ze Země pryč. Dokázala otevřít bránu i bez použití DHD. Byla vyslána na Tollánu jako nestranný arkon, aby pomohla rozhodnout ve věci Skaary a Klorela. Pomohla lidem schovat jedno Tollánské ochranné dělo, když se je Zipacna snažil označit a zničit při útoku, díky tomu se Tolláni ubránili. Poté co soud skončil, odešla zpátky za ostatními Noxy.

### Noxové v SGO

Poprvé se Noxové objevili v 10. věku hry pod vůdcem Aqarel. Velkého úspěchu dosáhli až pod vůdcem mamaker v 19. a 20. věku, kdy je zdatně dovedl k vítězství. 23. věk tento úspěch zopakovali, kdy dosáhli vítězství jako rasa i jako aliance s Goa’uldy. 24. věk vyhráli taktéž.

Poté se na čas stáhli z vesmíru. 52. věk se je Jarmill pokusil vzkřísit, ovšem velkého úspěchu nedosáhli. Po 54. věku se stáhli opět do ústraní. 70. věk se adminé rozhodli využít jejich schopností a moudrosti a udělat z nich rasu pro nově příchozí do hry, aby se mohli naučit základy.

### Vůdci

- Aqaren – 10. – 11. věk
- Vectracz – 12. věk
- 11704 – 13. – 15. věk, 18. věk, 21. věk
- Dastr – 16. věk
- Ashes – 17. věk
- Mamaker – 19. – 20. věk, 22. – 24. věk, 53. věk
- K3ltik – 25. věk
- Jarmill – 52. věk
- Cnb4everr – 54. věk
Zobrazeno: 32x
Warning: Division by zero in /var/www/clients/client1/web1/web/www/index/kronika.php on line 74
|
Před měsícemChaya_Sar
Pouze přihlášení uživatelé mohou přidávat příspěvky