Přihlášení
Registrace
Do konce 84. věku zbývá:
2 dny a 10 hodin
Věk začal: 20:02:37 01.03.2024 Registrovaných hráčů: 16 037
Úvod Výsledky Obchodní podmínkyPravidla Copyright Credits KontaktKronika

Wraithové

„…podaří rozšířit život v galaxii, kde se zdálo že žádný není. Brzy, tento nový život rostl a prosperoval. Mezi jednotlivými planetami panovala rovnováha a mír. Veškeré vztahy fungovaly na základě vzájemné výměny znalostí a přátelství. Po čase se na tisíci světů zrodil život v této formě. Ale pak jednoho dne naši lidé vstoupili na temný svět, kde dřímal strašný nepřítel. Nikdy předtím jsme se nesetkali s bytostmi, jejichž moc by se rovnala naší. Díky své sebejistotě jsme byli zaskočeni velkou přesilou. Nepřítel ničil bezbranné lidské světy jako mor až zůstala pouze Atlantida. Ochranný štít tohoto města byl dostatečně silný, aby nás ochránil, ale byli jsme obléháni mnoho let. Ve snaze zachránit poslední zbytky naší rasy, ponořili jsme město do oceánu. Hvězdná brána na Atlantidě byla jediným pojítkem se zemí z této galaxie a ti z nás, kteří přežili ji použili k návratu domů. Tam, poslední zachránění z Atlantidy prožili zbytky svých životů. Toto město bylo uspáno v naději, že jednoho dne se naše rasa vrátí. Hologram 1x01 SGA

## Vznik

Když Lanteané před několika miliony let opustili Terru a přemístili se do Galaxie Pegasus začali svou civilizaci rozšiřovat po celé nové galaxii. K jejich nevědomosti či zaslepenosti číhala na jedné obydlené planetě hrozba v podobě hmyzu, později pojmenovaného jako Iratuský brouk. Tento hmyz se přichytí na krk své oběti podobně jako klíště a pomalu ze své oběti vysává životní sílu až ji usmrtí. Jak se postupně krmil na lidech, začal jejich DNA vstřebávat do své a po čase vznikli kříženci – Wraithové.

Stavbou těla připomínají spíše lidi, ale jejich výživový metabolismus je velmi podobný jejich iratuským předkům. Mají vyvinuté silné telepatické schopnosti, pomocí kterých komunikují. Krmí se pomocí vysávacího orgánu v ruce, pomocí něhož při krmném procesu uvolňují do těla oběti enzym podobný adrenalinu, aby oběť vydržela naživu do konce krmného procesu. Jejich regenerační schopnosti jsou velmi silné, rychle hojí i závažnější poranění zvlášť pokud se wraith chvíli předtím nakrmil a nemohou přirozeně zemřít. Ovšem v dřívějších dobách tomu tak nebylo. Pokud byl smrtelně nemocný, mohl se uzdravit, když dovolil královně iratuského brouka, aby se na něm nakrmila. Bylo to ovšem velmi nebezpečné a téměř vždy to skončilo smrtí nemocného wraitha.

Jejich technologie narozdíl od ostatních ras je organická. Vše včetně lodí nechávají růst. Má to ovšem značné nevýhody. Po bojích a jiných poškozeních musejí čekat, než se loď sama uzdraví což dlouho trvá, je to energeticky náročné a rasa nedisponuje žádným efektivním zdrojem energie jako je například ZPM. To samé platí při cestování hyperprostorem. Nedokážou se dostat na vzdálené místo jedním skokem, musejí dělat přestávky, aby loď měla čas se zregenerovat z poškození radiací.

Hierarchie v rase je velmi podobná včelí. Mateřské lodi – Úlu velí královna. Královna je nejvýše postavený wraith, vydává rozkazy a produkuje další vojáky v případě potřeby. Pod ní jsou ostatní wraithy, generálové a vědci a naspodu postavení jsou obyčejní wraithi, kteří nosí masky a ani nemluví. Vztahy mezi královnami bývají často napjaté a dochází k bojům kvůli pastvinám a jídlu na nich.

## Velká válka

Když si Alterané všimli, jaká hrozba se ve vesmíru zrodila, pokusili se je zastavit, bylo již pozdě. I přesto že jejich technologie byla silnější, wraithové nad nimi měli převahu. Poté co z jedné antické lodi vyslané hluboko do jejich území ukradl ZPM, mohli začít ve velkém klonovat další vojáky. Vzhledem k velké početní převaze byli antikové nuceni postupně se před wraithy stahovat z planet až zbyla jen Atlantida.

V zoufalé snaze vyhrát válku se spojili s lidmi na planetě Dorandan a vytvořili velmi silnou zbraň. Dokázali s ní zničit celou wraithskou flotilu, ale zbraň se stala neovladatelnou a zničila veškerý život na planetě.

V posledním pokusu o záchranu spustil vědec Janus zařízení Attero. Zařízení vytvoří subprostorovou turbulenci, která znemožní wraithům používat jejich hyperprostor. Při pokusu do něj vstoupit se loď roztříští na kusy. Má to ovšem i vedlejší účinek. Vytváří i velmi nebezpečný typ radiace, který narušuje základní chod všech bran. Při zadávání adresy v bráně začne narůstat energie až dojde k přetížení a brána potom vybuchne a zničí vše ve svém širokém okolí. Antikové nedokázali tyto ztráty na životech kvůli výhře války akceptovat, a proto zařízení vypnuly. Po neúspěšných vyjednáváních s wraithy odešli z galaxie pryč.

Jakmile byla válka u konce, většina rasy se odebrala do stázových komor ke spánku. Zůstalo vzhůru jen několik wraithů aby ostatní střežili. Tito opatrovníci udržují lidskou populaci na planetách v přijatelné míře a hlídají, aby žádná nebyla technologicky vyspělá, jinak celou planetu sklidí a vyhladí do posledního. Ze silných lidí dělají běžce. Dají jim do zad sledovací zařízení a loví je pak po vesmíru. Slouží jim pro zábavu a výcvik. Někteří lidé se naopak stávají uctívači. Uctívají a slouží jim, wraithové je pak na oplátku nechávají žít a prodlužují jim život.

## Příchod expedice

Při jedné z pravidelných sklizní na planetě Athos zajali nevědomky i několik členů expedice Atlantis. Při záchranné akci byla ovšem zabita sama královna a tím se probudili všichni hibernující wraithové. Po probuzení jich bylo příliš mnoho hladových, začali proto sklízet planety ve velkém.

Jakmile se dozvěděli že Atlantis je opět obydlená, vypravili 3 lodě a vyslali před nimi špeha, aby si o nich zjistili informace a napáchal škody, aby město bylo bezbranné. Už od výslechu plukovníka Sumnera věděli, že expedice pochází z velmi bohatých pastvin, kam vede cesta pouze přes Atlantis. Vzhledem k nedostatku jídla po jejich galaxii se město a spojení k novým pastvinám stalo prvořadým cílem. První z mateřských lodí se lidem podařilo zničit pomocí starého obranného satelitu, ten byl ovšem rychle zničen ostatními. Po krátké přestávce se vydali na konečné přiblížení k Atlantis. Velmi lehce odhalili jejich vesmírné miny, které následně zničili pomocí několika asteroidů. Následná první vlna tvořená stíhačkami byla odražena obránci města. Když konečně dorazili k planetě vyslali další větší vlnu stíhaček ve snaze porazit obránce města. Po chvíli bojů byl druhý z úlú zničen atomovou bombou dopravenou na palubě jumperu. Když se poté objevil u planety pozemský Daedalus a zničil poslední z mateřských lodí, křižníky se dali na ústup, aby sehnali posily. Zbylé stíhačky se rozhodli napáchat co nejvíce škod a zaútočili na Atlantis kamikaze způsobem, ovšem lidé stihli včas aktivovat ochranný štít a škody nebyly žádné.

Posily v podobě 12 mateřských lodí zamířili hned k Atlantis. Při posledním skoku z hyperprostoru na ně ovšem pozemská loď čekala a zničila další 2 lodě pomocí transportního paprsku, ovšem v tomto způsobu boje jim bylo velmi rychle zabráněno a dali se na ústup. Po příletu k planetě započal útok ještě s větší silou než předtím s přesvědčením, že městský štít nemůže vydržet navěky, jednou povolí. Svoji slabou pozici si uvědomili i lidé, kteří vyslali vzkaz, že raději město zničí a poté tak i učinili, nechali vybuchnout bombu a zamaskovali se, což nešlo ale odhalit, proto se flotila rozhodla odletět pryč od prázdné planety.

Když se jim nepodařilo získat Atlantis pro přístup na Zemi, rozhodli se nahrát virus do jejich lodě, který by nenápadně postupem času získal kontrolu nad jejím ovládáním a byl by schopný posléze ji dopravit přímo k nim. Získáním technologie z lodě by konečně byli schopni mezigalaktického cestování a naskytla by se jim další možnost velmi bohatých pastvin. Ten ovšem byl zneškodněn.

Jakmile se vzbudili již všichni, začali ve velkém sklízet planety. Byl ale problém, lidská populace se ještě od poslední sklizně nedokázala obnovit tak, aby zasytila všechny. Úly mezi sebou postupně začali bojovat o svá území a potravu. Wraith Michael, který byl dočasně změněn na člověka, přišel s nápadem, jak si obstarat více jídla. Přiletěl na Atlantis, o které věděl, že nebyla zničena a chtěl retrovirus, aby mohli následně slabší wraithy změnit na lidi a krmit se na nich. Byla to ovšem i záminka k tomu, jak se dostat do lidských počítačů, aby si zjistili informace o antické lodi Auroře a adresy všech planet včetně Země. S těmito informacemi se vydali přímo k Zemi, ale lidé je nenechali doletět moc daleko, jednu z lodí zničila Aurora. Wraithum se ale podařilo Auroru zničit a Daedalus vážně poškodit. Ovšem nepočítali s tím, že jim na loď přenesou retrovirus a všechny je změní na lidi. Jakmile bylo po proměně lidé se k nim přenesli. Zbytek posádky, co přežil a změnil se, přemístili lidé na planetu bez brány. Po čase si ale začali uvědomovat, že není něco v pořádku a přestali brát lék. Poté co se změnili zpátky na wraithy se jim podařilo kontaktovat mateřský úl, který pro ně přiletěl a mohli uprchnout z planety.

Když se jim podařilo s pomocí lidí z jedné planety opět zajmout běžce, který jim jako první dokázal utéct. Rozhodli se proto nic neriskovat a vysadili ho na jeho domovskou planetu, kde zničili bránu a uspořádali velký lov na něj. Jeho zabití se ovšem ukázalo velmi náročné, a nakonec ovšem dokázal utéct s pomocí svých přátel z Atlantis.

Na planetě M1B-129 si postavili skrytou vědeckou laboratoř, ovšem od výzkumu po čase upustili. Zařízení mělo ovlivnit myšlenky lidí, aby viděli přeludy a byli více zmatení. Při maximálním výkonu ale zařízení narušuje mysl a vyvolává násilí a traumatické vzpomínky.
Po nějaké době klidu začali na Wraithy útočit znovu Asurané. Před tisíci lety tomu bylo taky tak, ale díky tomu že jsou to stroje, dokázali bez problémů vypnout příkaz k útočení díky deaktivačnímu viru. Teď to ovšem nebylo možné, tak jim došlo, že za úpravou ve zdrojovém kódu stojí expedice Atlantis. Pomocí svých věrných uctívačů z planety Sateda, vylákali tým do pasti, aby dr. McKaye donutili příkaz k útoku vymazat. To se ovšem nepovedlo a tým utekl. Když to nevyšlo, rozhodl se wraith Todd využít své známosti z dřívější spolupráce a spojil se s týmem. Vysvětlil jim, že kód k útokům Asuranů je potřeba vypnout. Asurané si uvědomili velkou slabinu rasy a začali systematicky ničit všechny světy obývané lidmi, aby došel zdroj jídla. S pomocí McKaye se podařilo aspoň najít způsob, jak deaktivovat nanity, ale byl účinný jen na nějaký čas. Nový nápad, se kterým lidé přišli byl už účinnější. Donutit nanity aby se na sebe navázali v jednu obrovskou masu, která nebude schopná pohybu. Což ovšem zabere nějaký čas, než budou staženy i nanity s lodí na orbitě jejich planety. Rozhodli se proto pomoci lidem a vyslali několik svých lodí na pomoc při poslední bitvě s Asurany. Lidem se podařilo jimi vytvořenou Replikátorku Fran přemístit na domovskou planetu a hned nato začala stahovat všechny replikátory do sebe. Jakmile následný výbuch planety zničil všechny Asurany, krátkodobé spojenectví bylo u konce.

Těsně před výbuchem se jedné z lodí podařilo z města Asuranů ukrást 3 ZPM. Velké množství energie je potřeba pro provoz velkého klonovacího zařízení. Díky zařízení jsou schopni si naklonovat velkou armádu bojovníků, kteří jsou potřeba, když z nedostatku potravy začala občanská válka mezi Wraithy. Těsně před dokončením klonování nové armády ale lidé a spojenec Todd namířili mateřský úl přímo na zařízení na planetě a zničili ho.

Wraithové se dozvěděli, že lidé si udělali mezigalaktický most jako přímou cestu na Zemi bez použití ZPM, podařilo se jim ho nabourat a dostat se na přestupní stanici mezi galaxiemi. Obsadili ji, ale nepočítali s tím, že tam jsou zrovna přítomní silní bojovníci jako Ronon a Teal’c, kteří jim začali jejich plány komplikovat. Pronásledovali je až na velitelství SGC kde se jim je podařilo zneškodnit. Díky uzamčení systému na přestupní stanici se lidem omylem podařilo spustit autodestrukci, lidé unikli, ovšem přítomní wraithi byli zničeni výbuchem.
Michael začal systematicky vypouštět hoffanskou látku na náhodně vybrané planety. Mnoho lidí v důsledku zemřelo, ale zbytek se stal pro wraithy nepoživatelný a jedovatý. Začali být velmi nervozní a popuzení, nemohli i být jistí že jejich jídlo nebude poslední co v životě měli. Todd tedy kontaktoval Atlantis, aby je požádal o pomoct s vývojem protilátky na tento jed.

Nedlouho poté se opět podařilo zajmout již známého běžce Ronona, který již několikrát unikl. Zoufalý uctívač, který byl vyhnán se ho rozhodl vyměnit za svoje místo mezi uctívači, když ho předtím vyhnali, jakmile je zklamal. Jeho žádost byla ovšem zamítnuta. Vzhledem k Rononově minulosti a zkušenostmi z útěků se rozhodli místo běžce z něj udělat svého oddaného uctívače a vymyli mu mozek. Když byl bývalý uctívač odmítnut, zhrzeně se přidal k lidem z Atlantidy a dovedl je nepozorovaně přímo do zařízení kde jsou, za Rononem aby ho mohli zachránit. Jakmile lidé utekli, celé zařízení i s přítomnými wraithy zničili.

Vzhledem ke zvětšujícímu se napětí mezi frakcemi a ztenčení bezpečných zásob jídla, se rozhodli pozvat lidi k diplomatickému jednání. Lidem se podařilo vyvinout vylepšenou verzi retroviru, aby se wraithové mírně změnili a mohli se krmit normálním jídlem. Tento návrh byl ale potřeba přednést Nejvyšší královně, to ale mohla pouze jin královna. Pozměnili Teylu aby se stala královnou a mohla si s ní promluvit. Jakmile se královny setkali, Todd Nejvyšší zabil a svedl to na Teylu, aby moc nad aliancí přešla na ni. Jakmile si moc upevnila, mohla se v klidu vrátit na Atlantis a Todd vládl za ní. Když byla pozice upevněna, mohl s lidmi dále pokračovat na léku. Přesunul se na Daedalus a pomáhal ho dokončit. Když poslal své dva křižníky pryč, viděl, jak při vstupu do hyperprostoru byli zničeny. Hned mu došlo že lidé museli nějak najít a aktivovat zařízení Atero a rozhodl se celou posádku Daedala zajmout, aby mohl ostatní donutit zařízení vypnout. Bez větších problémů dostal souřadnice základny Atero a hned se tam vydal, aby ji definitivně zničil, což se povedlo ale až lidem z Atlantidy.

Jeden z nejlepších wraithských vědců se snažil přijít na to, jak objevit přítomnost jedu v lidech, bohužel se mu to nepodařilo. Ostatní tedy začali vyhledávat uprchlíky z planet, které byli látkou zasaženy a vyvražďovat je, aby již nebyli hrozbou. Na jedné z těchto planet se jim podařilo zajmout dr. Becketa s dr. McKayem. Využili proto příležitosti a donutili je ve výzkumu pokračovat. Dr. Becketovi netrvalo příliš dlouho jak jed rozpoznat, když zjistil že ho má v sobě vyprovokoval velitele úlu, aby se na něm nakrmil, jakmile ho jed zabil, mohli oba uniknout ze zajetí.

Genová terapie, kterou vyvíjel Todd s dr. Kellerovou nezabrala podle očekávání. Zabrala, ale vyléčení wraithové začali postupně umírat na záhadnou nemoc. Jejích regenerační schopnosti si s tou nemocí nedokázali poradit, proto se celá posádka lodi odebrala do stáze a úl nasměrovali k Atlantis v naději, že jim lidé pomohou. Nemoc, která postihla wraithy se ovšem přes stázové komory dostala i do lodi, která se začala přestavovat a rozpadat. Ještě před dokončením léku se loď ovšem rozpadla, celá posádka kromě lidí a Todda zahynula. Podařilo se jim ovšem nouzově přistát se zbytkem lodě v oceánu, kde je ostatní z Atlantis zachránili. Todd se následně rozhodl podstoupit dávný způsob léčení těžkých nemocí pomocí královny iratuského brouka.

Toddovi se podařilo úspěšně navrátit k ostatním, ale jeho podřízený ho zradil, napadl ho, když zjistil, že se mu podařilo ukořistit ZPM a podařilo se mu ho vyhnat, aby mu nezkazil plány. Vědci dlouho pracovali na tom, aby se technologie úlu stala kompatibilní se ZPM a díky velkému napájení se úl stal téměř nezastavitelný. Jakmile se to podařilo, začali s výstavbou. Todd dal proto informace lidem, aby ještě před dokončením úlu ho mohli zastavit. Když lidé dorazili na místo, úl už vylepšovali. Stihli upravit senzory i zbraně a lehce dokázali zneškodnit i Daedalus. Během bitvy úl zachytil subprostorový signál a rozhodl se odletět pryč. Zpráva obsahovala přesnou polohu Země, bohatých pastvin, po kterých tak dlouho toužili. Při jedné ze zastávek z hyperprostoru je znova napadli lidé na lodích Apolo a Sun-Tzu, vylepšené zbraně si s nimi velmi lehce poradili a téměř je zničili. Bez velkých problému úl mohl dál pokračovat k Zemi. Sheppard po chvíli přesvědčil Todda aby jim dal ještě další 2 ZPM, které ukradl Asuranům, díky nim mohla k zemi vyrazit i samotná Atlantis. Úl byl ovšem rychlejší a dorazil na Zemi. Díky šipkám vyřadili základnu v Antarktidě, jedinou obranu, která je mohla porazit. Než však mohli zahájit plný útok a sklizeň na Zemi, vynořila se Atlantis. Po krátkém boji a použitím atomové zbraně uvnitř úlu se ho podařilo zničit. Země byla v bezpečí.

## Postavy

- **Steve** – zajatý členy expedice, když na jeho skupinu nastražili past pomocí náhrdelníku s vysílačem, který v dávných dobách používali na vyhledávání antiků. Byl otráven a zabit pomocí hoffanské látky, kterou naočkovali do umírajícího člověka.

- **Bob** – špeh, vyslaný v šipce, aby prozkoumal město Atlantis před příletem první vlny mateřských lodí. Před zničením šipky se stihl přenést do města, aby ho mohl prozkoumat. Byl zajat expedicí, než stihl napáchat škody.

- **Ellia** – mladá wraithská královna. Její loď havarovala na planetě, když ještě byla dítě. Když ji tam našel člověk Haddik, rozhodl se ji vychovat jako člověka. Zprvu ji stačilo lidské jídlo, ale po čase se začala její potřeba krmení na lidech zvětšovat. Haddik se snažil vyvinout sérum, které by potlačio její potřeby krmení, aby mohla zůstat více lidská. Sérum ovšem nezabíralo a byla nucena se krmit potají na lidech ve stejný čas kdy se krmil druhý wraith co přežil nehodu. Když na planetu přišel dr.Becket s návrhem retroviru, který by měl potlačit její wraithskou DNA potají si ho vzala. Byl ovšem nedokončený a měl opačný účinek. Když se z ní vytratila poslední stránka lidskosti, stala se velmi nebezpečnou a expedice ji usmrtila.

- **Michael** – první wraith na kterého expedice úspěšně použila retrovirus. Díky viru přišel o veškerou paměť a namluvili mu, že ho zajali wraithové a byl zraněn, díky tomu přišel o paměť. Když si postupně začal vzpomínat kdo je doopravdy, přesunuli ho na stanoviště alfa, aby ho udrželi v bezpečné vzdálenosti od ostatních wraithů, ovšem podařilo se mu utéc a změnit se zpátky na wraitha. Poté přivedl svůj úl zpátky k Atlantis, když jim vyzradil, že město nebylo zničeno. Chtěl po nich retrovirus výměnou za rušící kódy, aby mohli ničit úly pomocí přenosu atomových zbraní. Avšak královna úlu se rozhodla lidi zradit, aniž by ho o tom informovala. Celá posádka se ho štítí kvůli změně, kterou prošel. Rozhodl se proto pomoct Sheppardovi, který se tajně dostal na jednu z lodí. Když byli poraženi, lidé ho opět změnili a s ostatními wraithy uvěznili na planetě bez brány. Následně s pár dalšími se mu podařilo uniknout. Stal se z něj ale vyhnanec. Po čase začal dělat vědecké experimenty. Zkoušel míchat lidskou DNA s iratuským broukem. První ze svých pokusů stvořil na planetě Taranianů. Divná stvoření více podobná spíše brouku než člověku s velkou rychlostí. Po objevení laboratoře expedicí Atlantis své výtvory přemístil jinam.
Vznikli z toho nejmenovaná monstra. Slepá, řídící se pouze sluchem. Velmi zdatní lovci, kteří ze žaber na krku vypouští mlhu ke zmatení své kořisti, velmi těžko se dají zabít. Další z jeho pokusu v boji proti vlastní rase bylo náhodné vypouštění hoffanské látky, aby zabil co nejvíc bojovníků a rozeštval proti sobě ty zbylé. Poté co unesl Athosiany, podařilo se mu vylepšit retrovirus tak, že je změnil na stejné hybridy jako je on sám. Velmi mu v tom pomáhal klon dr. Becketa. Silou a schopnostmi stejní ale bez potřeby se krmit na lidech. Zajal Teylu kvůli jejímu dítěti. Hodlal si ho díky DNA, co má v sobě utvořit v mocnou bytost co ovládne celou galaxii. Držel ji v zajetí několik měsíců až do jejího porodu. Jeho plán ale selhal, když tým přišel osvobodit Teylu a ostatní Athosiany což se jim povedlo. On ovšem opět unikl do bezpečí. Když už byl dlouho mimo pozornost všech, vnikl na Atlantis. Vrátil se, aby město a jeho obyvatele zničil, z pomsty a aby mu dál nebránili v jeho výzkumu.Plán však byl zmařen lidmi a Teyla ho zabila.

- **Todd** – Wraith zajatý Genii. Nechali ho několikrát krmit na pl. Sheppardovi aby mohli vydírat lidi z Atlantis. Když ho Sheppard nakonec přesvědčil, aby spolupracovali a utekli, podařilo se jim to. Na oplátku mu vrátil roky života, co si od něj při krmení vzal. Další spolupráci navázal s expedií při snaze přeprat zpátky kód Asuranů, který jim přikazuje útočit na Wraithy. Lidé ho při této snaze vzali i na Zemi. Po návratu zpátky na Atlantis začali pracovat na kompletním zničení Asuranů, když se jim to povedlo, jeho wraithi ukradli z města Asuranů 3 ZPM, které potřeboval na dokončené svého plánu. Jenže jeho wraithi ho podvedli a uvěznili a ZPM použili na klonovací zařízení. Když byl takto zrazen, pomohl lidem z Atlantis dané zařízení zničit, poté se na nějaký čas stratil z dohledu. Po nějaké době byl ale nucen opět požádat lidi o pomoc.
Na náhodně vybrané planety byla vypuštěna hoffanská látka, pojídání lidí z těchto planet se stalo pro všechny wraithy smrtící, nemohli vědět, zda jejich jídlo nebude také jejich poslední. Když se látku nepodařilo vyvinout, spojil se s lidmi za jiným plánem. Rozšířit zlepšený retrovirus, aby pozměnil wraithy ve své alianci tak, aby se již nemuseli živit lidmi, ale mohli přežívat na normálním jídle. Po přeměně Teyli na královnu, zabil Nejvyšší královnu v alianci, aby moc přešla na Teylu a on skrze ni mohl vládnout celé své alianci. Když asgardi aktivovali zařízení Atero, unesl Daedalus aby ho mohl zničit. Když z databáze lodi získal vzorec pro genovou terapii, rozhodl se ji vyzkoušet. Jakmile zabrala dal ji celé své posádce, ale následně nato, začali postupně všichni umírat. Odebral se tedy do stáze a svou loď nasměřoval k Atlantis, v naději že mu lidé pomohou nežádoucí účinky léku zvrátit. Nakonec musel ale podstoupit léčbu pomocí královny iratuského brouka, která byla úspěšná. Když ho napadl jeho podřízený, varoval lidi, že podřízený dokázal i ukrást ZPM a staví si velký úl, aby měl navrch nad ostatními. Po zničení úlu zůstal jako vězeň na Atlantis, která zůstala na oceánu na Zemi

- **Kenny** – zástupce Todda

## Wraithové v SGO

Poprvé vylezli z temnoty dalekého vesmíru v 5. věku hry pod vedením královny kyrusky. Bojovat o své pastviny vydrželi do 11. věku, kdy se pak až do 15. věku na chvíli stáhli do ústraní. Velkého úspěchu se jim zadařilo 25. věk pod vedením Bartlika, tento věk se jistě zapsal do paměti celého vesmíru, kdy rasa sklidila celý vesmír natolik, že ostatní rasy měli sotva 1% rozlohy. 26. věk tento úspěch opakovali. 29. věk zaznamenali další velké vítězství pod vůdcem Sovik. I 30. a 31. věk hry vyhráli s vedením již ostříleného vůdce Bartlika. Ale od 33. věku hry se záhadně stáhli do ústraní, nejspíše nabrat síly na další bitvy. 38. věk se opět velký vůdce Bartlik rozhodl vystoupit ze stínu a připomenout zbytku vesmíru jejich sílu výhrou nad vesmírem. 39. věk byl ve znamení vítězství taktéž. 43. věk byl pak též ve znamení odchodu z galaxie. Velitel vojsk LordAnubis50 přivedl vojáky 60. věk hry k návratu, ale došlo k rychlému stažení sil zpátky. Po nějaké době hibernace se hladoví wraithové probudili do 68. věku hry a s velitelem Simurghtem se vydali sklízet pastviny. Po nasbírání několika potravinových zásob se opět stáhli do ústraní. 81. věk hry bylo rozhodnuto připomenout vesmíru nadvládu a velitel vojsk Ciri dosáhl vítězství. 82. věk hry byli ale vojáci velmi vyčerpaní z bitev a ještě před koncem věku se stáhli do ústraní.

## Vůdci:

- Kyruska – 5. – 6. věk, 8. věk, 11. věk,
- Meki – 7. věk
- Tielk_4651 – 9. věk
- Vectracz – 10. věk
- Fixio – 15. věk
- Nula1dva – 16. – 17. věk
- Dastr – 18. věk
- Joshua – 19. věk
- Trpajzlik – 20. – 22. věk
- Bartlik – 23. – 26. věk, 30. – 31. věk, 38. – 39. věk
- Leichman – 27. věk
- Jane – 28. věk
- Sovik – 29. věk
- Mstitel – 32. věk
- JEDNOTKA – 33. věk
- BraveWolfShadows – 40. věk
- Anise – 41. – 42. věk
- Egeria – 43. věk
- LordAnubis50 – 60. věk
- Simurgh – 68. věk
- Ciri – 81. věk
Zobrazeno: 82x
Warning: Division by zero in /var/www/clients/client1/web1/web/www/index/kronika.php on line 74
|
Před 3 měsíciChaya_Sar
Pouze přihlášení uživatelé mohou přidávat příspěvky