Přihlášení
Registrace
Do konce 84. věku zbývá:
2 dny a 1 hodina
Věk začal: 20:02:37 01.03.2024 Registrovaných hráčů: 16 037
Úvod Výsledky Obchodní podmínkyPravidla Copyright Credits KontaktKronika

Vítejte v novém věku

Rád bych tímto všechny přivítal v pořadí už 82. věku hry SGO. Jak už si mnoho z vás všimlo, s novým věkem nám **Numero** nadělil i spoustu novinek. Pojďme se podívat, co vše se ve hře změnilo.

## 6 ras místo standardních 4.

Po dlouhé době se vracíme k systému více ras, jestli se počet udrží je ovšem pohledem do minulosti otázka ( budem doufat, že ano ). Velká část tentokrát hráčů využila systém náhodné rasy, který nám Gladiator objasnil ve starším článku a na který se můžete podívat [zde](https://www.stargate-online.cz/index.php?stranka=blog&akce=detail&detail=92). Jak toto rozhodnutí ovlivní hru je otázkou.
## návrat do historie aneb. staré dobré smlouvy

Další změnou je návrat textových smluv do systému, kde si nyní vůdci mohou vybrat původní systémovou smlouvu a nebo novou (starou) textovou, kde budou uvedeny i podmínky smlouvy. Díky tomuto se zpestří hra a vůdci budou muset pozorně číst, než něco podepíšete.

## seřazení ras

Proběhla změna výpočtu seřazení ras, tak aby co nejvíce odrážela realitu.
Aktuálně dle informací z AT, by měla počítat, u každého hráče: maximální počet měst co jde postavit na planetách * počet planet a následně sečíst výsledné rozlohy**, všech členů rasy**, dohromady.

## Burza

Burza artefaktů: upravilo se rozmezí ve kterém je možné přihazovat, *dle slov Numera 0 100%*, ovšem zvedl se i poplatek za přihození na 10% z částky.

## Spammer

Aneb vykecejte si své odměny na herních fórech *( Slovní fotbálek se bohužel dál nepočítá :-( )*, byl upraven a rozšířen systém odměn tak, aby více motivoval hráče, se zapojit do všeobecného spamu.

## Rekrutační středisko

Největší novinka na rasové planetě je bezesporu otevření rekrutačního střediska, přesnější informace, bohužel zatím nemáme, tak si musíme vystačit s informacemi na novinkách ve hře:

- Nově lze verbovat jen za nezaměstnané, kteří jsou odeslání na rasové planetě.
- Poměr je 1:1 ku obsazenosti. Tj pěchota vám sežere 2 nezaměstnané.
- Za rekruty na planetě platíte žold během přepočtu RP.
- Od 8. dne věku jim jde nastavit "výcvik" který budou absolvovat.
- To sice zvedne žold, ale může mít pozitivní vliv na bojové zkušenosti / sílu žoldáků.
- "Ostřejší" výcvik sice přinese vyšší šanci na bonus, ale také vyšší šanci na negativní bonus.
- Pokud vaše rasa nemá dostatek rekrutů tak nouzově můžete rekrutovat NĚKOLIK MÁLO jednotek.

přesnější popis zkusíme dodat v dalším článku.

## Doky

Dle informací na [OA](https://www.stargate-online.cz/game.php?page=forum&submenu=vyhledejid&id=2626481) prošli doky největší modernizací od svého vzniku.
Po úpravách by měli být klasické mise s vylepšenou lodí více rentabilní než pouhé vrakování, jelikož se zmenšilo časové rozmezí misí a nově může být generováno, jednou za 3 až 5 dní *( dále jen přepočet KL)*, na rozmezí od 1h do 24h, dle obtížnosti mise.
Změnil se i systém odměn, kdy nově se vygeneruje odměna, kterou budou mít šanci získat všechny lodě, poslané na danou misi a po dalším "přepočtu" KL se daná odměna změní ) u aktivních misích, lodě stále budou mít možnost donést původní odměnu, na novou tak budou mít nárok, až po opětovném odeslání na misi. Změny pocítili i samotné ceny misí a odměny, kdy oboje se teď náhodně generuje dle úrovně mise při přepočtech KL.

## Rasový výzkum
Dle slov Numera byl kompletně změnen a rozšířen, ovšem co to obnáší, je zatím hráčům tajeno :-) tak uvidíme až se daná sekce otevře.


Další už menší změna proběhla i v redakci SGO, kde máme bohužel už jen 2 redaktory **Qetesh a Lukyna** a mojí maličkost **Ellerana** na postu šéfredaktora, tak snad se nám podaří dále rozvíjet kroniku, ku spokojenosti všech. Pokuď budete mít jakoukoliv žádost o Návod, popřípadě návrh na zajímavý článek pošlete mi to do pošty a následně to s redaktory prodiskutujeme, stejně tak budeme rádi za každou zpětnou vazbu pod články v komentářích ( ovšem v mezích slušnosti ).

**A jak už všichni asi víte, čeká nás teď vánoční věk a dle slibu Numera i další menší, či větší novinky v průběhu, tak se budeme těšit.**
Zobrazeno: 181x
Warning: Division by zero in /var/www/clients/client1/web1/web/www/index/kronika.php on line 74
|
Před 5 měsíciElleran
Pouze přihlášení uživatelé mohou přidávat příspěvky