Přihlášení
Registrace
Do konce 84. věku zbývá:
2 dny a 3 hodiny
Věk začal: 20:02:37 01.03.2024 Registrovaných hráčů: 16 037
Úvod Výsledky Obchodní podmínkyPravidla Copyright Credits KontaktKronika

81. věk - Průběžné výsledky a děj. (3/6)

Třicátý den věku je již minulostí a proto musí přijít dekádní rekapitulace událostí věku. Věk se rozjel na plné obrátky, pověnujeme se dnes všem zásadním událostem.


# Války

První válka které se dnes budeme věnovat byla přímím soubojem o první místo mezi rasou Asgardů a Wraithů. **Přelom 23. a 24. dne věku se nesl ve znamení války.** War trvala 4 hodiny a většina lidí se asi shodne že skončila remízou. Byť o jednu jedinou planetu zaznamenali výhru Asgardi. [Na detaily této války se můžete podívat zde.](https://www.stargate-online.cz/index.php?stranka=blog&akce=detail&detail=99)

![](/img/upload/asga-wrata-1-81-valka.png)

Další válka v pořadí třetí se opět týká rasy Wraithů což se dá očekávat když jsou prozatimními lídry tabulky. Tentokrát Jared vůdce **Ori z vyhlásil válku Wraithům** a to v den začátku války Asgard vs Wraith, doufajíc že Wraithové oslabení předchozí válkou nebudou klást větší odpor, avšak **Ori tvrdě narazili.** War začala před začátkem 27. dne věku, a rasa Wraithů zjevně využila své velké ekonomické převahy a dokázala se připravit. Nakonec Wraithové jasně zvítězili o 72. planet. [Na detaily této války se můžete podívat zde.](https://www.stargate-online.cz/index.php?stranka=blog&akce=detail&detail=101)

![](/img/upload/ori-wra-71-003-statistika.png)

Tím však boje o první místo nekončí neboť 30. den věku **Asgardi znovu vypovídají smlouvu rase Wraithů.** Takže i v dalším vydání se můžeme těšit na report, ale to už příště.

# Příběh a soutěže

Do této dekády se nám vešli také 2 příběhy s úkoly, které rasy museli splnit.

Ve třetím vydání příběhu s názvem **"Průnik do Mlhoviny"** měli rasy za úkol pomocí špionážních útoků **najít a nahlásit 4 planety typu Magnetoid** mezi dvěma stovkami planet. Trochu překvapivě úkol jako první zvláda dokončit rasa Tauri, v těsném závěsu však měla rasu Wraithů a Asgardů, rasa Ori na splnění úkolu potřebovala o den více.

![](https://www.stargate-online.cz/img/upload/pribeh_81_3.jpg)

Jen o pár dní později nás AT překvapili vydáním čtvrtým. Příběh s názvem **"Zprávy z Mlhoviny."** Tentokrát jsme si odpočali od špionování planet. Příjemnou změnou bylo **vyluštění šifrovaných zpráv**, s nimiž si však všechny rasy poradili překvapivě snadno a všechny rasy úkol dokončily poměrně bez problémů a rychle. Nejlépe to zvládli Asgardi kterým stačil čas v řádech desítek minut. Do rána druhého dne měli hotovo všechny rasy. **K zamyšlení jistě stojí obsah šifrovaných zpráv, a jakou zprávu vlastně nesou.**

Soutěže ani bleskovky jsme se v této dekádě opět žádné nedočkali...:(

# U Wraith - vše při starém

Po krátké odmlce se do čela rasy postavil opět na **pozici vůdce Ciri**. Jak se ukázalo, nešlo o žádný konflikt nebo nesoulad v rase ale Ciriho cestovatelské vytížení.

# Numerův diskuzní klub

Z prvu se zdálo že se hráči stydí v tomto zajímavém projektu vystoupit a řešit herní mechaniky a všední problémy. **Nicméně poslední sezení mělo poměrně slušný úspěch a diskuze trvající bezmála dvě hodiny přinesla spoustu zajímavých poznatků a nápadů**. Zdá se že tento způsob komunikace s hráči je tou správnou cestou. Určitě se zapojte i vy, co jste to do dnes nezkusili.

V praxi to vypadá že hráči píší do chatu a Numero odpovídá a diskutuje/vysvětluje. Žádné zbrklé přeřvávání se nekoná. A nezapomeňte že stále můžete využít anonymní službu [sli-do](https://app.sli.do/event/41ZPdsTxibHVcEb3a4XV7P/live/questions) pro peprnější otázky, pokud s nimi nechcete být spojeni.

# Aktuální seřazení ras

![](/img/upload/asgwra2serazeni81-vek.png)

V seřazení je vidět že pořadí ras se nezměnilo** avšak rozdíl obsazenosti mezi rasama se výrazně zmenši**l. Zejména rasa Tauri zdá se chytá dech, avšak prozatím je to hlavně práce pár jedinců, snad onen dech chytne více hráčů. **Rasy Wraithů a Asgardů šlapou na plno a jistě nás bude čekat více než jeden střet o první pozici.** Nepředvídatelní Ori můžou zasáhnout do děje z obou stran a někomu pořádně zavařit.

Díky za přečtení.
Zobrazeno: 265x
Warning: Division by zero in /var/www/clients/client1/web1/web/www/index/kronika.php on line 74
|
Před 6 měsíciGladiator
Pouze přihlášení uživatelé mohou přidávat příspěvky
Numerovo diskuzní klub
Numero

Po včerejším diskuzním klubu jsem napočítal cca 36 úkolů. Díky všem za účast!

NumeroPřed 6 měsíci#305