Přihlášení
Registrace
Do konce 84. věku zbývá:
2 dny a 10 hodin
Věk začal: 20:02:37 01.03.2024 Registrovaných hráčů: 16 037
Úvod Výsledky Obchodní podmínkyPravidla Copyright Credits KontaktKronika

Válečný zpravodaj 81. věk - Ori vs Wraithové

Třetí war věku za námi. A my se na ní dnes podíváme. Vůdce rasy Ori Jared vyhlásil war rase Wraithové a 27.9. v 19:22 započala třetí válka tohoto věku, která **trvala necelé 4 hodiny a skončila výhrou Wraithů o jednu 72 planet!** Tato war měla zcela jasného vítěze, podíváme se, co tomu předcházelo.

## Stav ras v čase vyhlášení války
Bohužel jsem nebyl momentálně přítomen v čase vyhlášení války abych pro vás pořídil grafiku, a udělat ji později by nemělo moc velký smysl neboť rasa Wraith v té době válčila s rasou Asgardů takže by nemusela správně vykreslovat stav při vyhlášení. Pokusím se vám to alespoň přiblížit textově.

**Rasa Ori měla něco kolem 21% obazenosti vesmíru, Rasa Wraithů kolem 40% obsazenosti.** Byl tam tedy velký rozdíl a od rasy Ori to tak byl poměrně odvážný a ambiciozní čin. Avšak je zde ta skutečnost že rasa Wraithů v té době měla již válku s Asgardy, ale dle všeho se stihla tato rasa na další válku rychle připravit.

Povrzení informací z hlubin systému: V čase vypovězení války měli Wraithové 42,3% a Ori 23,57% s celkovým rozdílem 612 planet.

## Stav ras po ukončení války
Tady vidíme jak obě rasy dopadly po skončení war. Jak můžeme vidět rozdíl mezi rasami se drobně zvětšil, ale nikterak výrazně. Skoro se zdá, že si opět polepšili více rasy které neválčili oproti aktérům war.

![](/img/upload/ori-wra-71-003-pred-war.png)

# Shrnutí war a náhled na počty útoků
Za statistik níže vidíme že rasa **Wraithů dovedla war do úspěšného konce a vyhrála válku o 72 planet.** Z počtu útoků vyplývá že rasy byly celkem vyrovnané, drobně na vrch měli aktivitou útoků Wraithové, kdy vyslali o 62 útoků více. **Pokud se však podíváme na úspěšnost útoků tak už je rozdíl větší, zde Wraithové jasně převálcovali Ori o 222 útoků!**

![](/img/upload/ori-wra-71-003-statistika.png)

Za rasu Ori se do war zapojilo 11 hráčů ze 14 celkem. Za rasu Wraithů se do war zapojilo také 13 hráčů ze 13 celkem, takže 100% účast, byť jeden hráč dobyl pouze jednu planetu. **Jasná výhra Wraithů!** Jak je již zvykem a jinak to být ani nemůže - více aktivních hráčů na war = více využitých dobývacích útoků. Což zaručuje výhru.

# War v číslech!
**Podíváme se dnes na war z pohledu matematiky.** Požádal jsem vůdce z obou táborů o zaslání výpisu útoku který se jim povedl. Bohužel vůdce Ori Jared se mnou na toto téma vůbec nechtěl komunikovat a nic neposlal. Nicméně vůdce Wraithů Ciri se zachoval zcela jinak a poskytl mi pro kroniku několik útoků, z nichž jsem pro vás 2 vybral a teď si je rozebereme řečí čísel a nákladnosti. **V této war se potkala stejná kombinace jednotek, kdy obě rasy použili Pěchotu a Orbitální jednotky**.

U každého útoku si představíme i útočné proti obranným hodnotám. Také se pokusíme vypočítat kolik útok stál útočící i bránící se rasu. Nebudeme brát ohled na jednotky na které se rasy nespecializují protože za ně rasy zřejmě ani neutrácejí finance jakožto jednotku pro boj. Nemám přesné údaje o cenách takže berte ceny s nadhledem jako zcela demonstrativní příklad.

Použijeme opět tyto ceny:

* Pěchota 450,- ks
* Univerzál 5500,- ks
* Orbit 50000,- ks

### Dobývací útok Ori

**Jako první se podíváme na útok Ori proti Wraithům.** Mezi útoky které mi Ciri poskytl se skrýval i jeden obranný útok. Takže nepřijdeme o útok od Ori ani přesto, že nám žádný neposkytli. Takže neúspěšný dobývací útok hráče Ori o celkové útočné síle 958. (8 pěchota a 950 orbity). Brání se hráč Wraithů o celkové obranné síle 860. (10 pěchota a 850 Orbity)

![](/img/upload/ori-wra-71-003-krasny-utok.png)

**Rasu Ori tento útok podle našich cen stál 538,3M NAQ** (Pěchota -275,1M a Orbity 263,2M)

**Rasu Wraithů vyšlo bránění tohoto útoku na celkem 229,9M NAQ** (Pěchota - 114,8M a Orbity 115,1M)

Rozdíl tedy dělá 308,4M NAQ ve prospěch rasy Wraithů. Zde se dá poznamenat snad jen to, že **ne každý bezhlavý útok přes veškerou sílu se vyplatí, a musí za každou cenu být úspěšný.**

### Partizánský útok Wraithů

**Zde útok od rasy Wraithů.**
Wraith se pochlubili Partizánským útokem. V akci tedy byla pouze pěchota. Útoční hráč Wraithů útokem o celkové útočné síle 15. Brání se hráč Ori o celkové obranné síle 10.

![](/img/upload/utok-vraxori-71.png)

**Rasu Wraithů tento útok podle našich cen stál 159,1M NAQ**

**Rasu Ori vyšlo bránění tohoto útoku na 395,4M NAQ**

Rozdíl tedy dělá 236,3M ve prospěch rasy Wraithů. Zde asi jasně zafungoval rozdíl v rasovém upgradu kdy útok Wraithů byl o 50% silnější než obrana Ori.

### Opravdu to stojí tolik?

Připomínám, že ceny jsou mimo realitu, jelikož skutečné hodnoty jsou jiné. Jsou ovlivněné tím **jaké má kdo bonusy na zbrojení v podobě artfeaktů, hrdinů i politik**. Zároveň stejné proměnné jsou i na druhé straně při samotném útoku kdy záleží do jaké planety se s útokem trefíte, jak má obránce vylevelovanou obranu, politiky a artefakty.

# Co tato war přinesla?
**Tato war nám ukázala že ikdyž jdete válčit s rasou co je oslabená jinou válkou, neznamená to automaticky že máte výhru v kapse!** Také nás poučila o tom, že **každý útok by se měl promyslet a dříve než se odešle** - větší síla totiž automaticky nezaručuje váš úspěch a naopak vás může útok následně mrzet asi tak, jako jistě mrzel útočníka v naší první ukázce útoku.

Díky za přečtení.
Zobrazeno: 220x
Warning: Division by zero in /var/www/clients/client1/web1/web/www/index/kronika.php on line 74
|
Před 6 měsíciGladiator
Pouze přihlášení uživatelé mohou přidávat příspěvky